Arkkitehtuuri
Kirkoistaan ja suurista kaupunkirakennuksistaan parhaiten tunnetun Sonckin käsialaa ovat mm. Turun Mikaelin kirkko, Tampereen tuomiokirkko ja Helsingin pörssitalo. Tunnettuja ovat myös Sibeliuksen Ainola Tuusulassa sekä tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta Naantalissa.
Useiden aikakautensa arkkitehtien tapaan Lars Sonck oli kiinnostunut karelianismista ja vanhoista suomalaisista linnoista. Hän imi vaikutteita myös Tiurin linnasta, joka rakennettiin Vuoksen saarelle 1290-luvun alussa. Sen oli tarkoitus suojata karjalaista asutusta lännen hyökkäyksiltä. Ruotsalaiset tuhosivat kuitenkin strategisesti merkittävällä paikalla sijainneen linnan vuonna 1411. Kansallisromanttisen Villa Hornborgin piirustuksissa näkyi ideoita hävitetystä linnasta aikana, jolloin kaukomaiden eksotiikasta vaikutteita imenyt art deco valtasi alaa.
Jykevä hirsirakennus henkii aitoa vanhan ajan huvilatunnelmaa. Sisustus on yhdistelmä kansallisromantiikkaa ja kepeää salonkityyliä. Rakennuksessa näkyvät aikakauden uudet muotoihanteet. Edustuksellisuutta tärkeämpää oli tilojen toimivuus ja kodikkuus. Sonck on piirtänyt rakennukseen perinteisen förmaakin ja suuren ruokasalin tarjoiluhuoneineen, mutta keittiötä täydentää myös käytännöllinen kodinhoitohuone.
Hornborgien tytär Irma Jalanne suunnitteli kynttiläkruunut ja lampetit, jotka valmistettiin hänen taidetakomossaan Kruununhaassa. Osa huonekaluista on peräisin Alarik Hornborgin kotoa. Päämakuuhuoneen pöllökaluston tohtori suunnitteli ja tilasi porilaiselta veistonopettaja Sysimetsältä.
Värit elävät myös huvilan sisällä. Sarvilinnan huoneet ovat väritykseltään ja sisustukseltaan erilaisia, mutta muodostavat kukin oman harmonisen kokonaisuutensa. Alarik Hornborg suunnitteli itse rakennuksen sisustuksen, muun muassa tulisijat, osan kalusteista ja huoneiden sisävärityksen. Huvilan takat on muurattu Alarikin piirustusten mukaan. Suurin osa kivistä on kerätty saarelta.
Käytyään Sarvilinnassa elokuussa 2017 kirjoitti Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet: ”Suomi on täynnä mitä hienoimpia rakennusperinnekohteita. Pääsin tutustumaan Kustavissa sijaitsevaan Sarvilinnaan, upeaan Lars Sonckin luomukseen. Sarvilinna on rakennettu vuonna 1922 karulle, mutta kauniille pohjoisen saaristomeren saarelle. Huvilan on rakennuttanut Porin kaupunginlääkärinä toiminut Oskar Alarik Hornborg, joka oli tutustunut Finströmistä tulleeseen Lars Sonckiin. Ystävyyden seurauksena Sonck suunnitteli Hornborgille tämän upean kokonaisuuden. Pyöreistä hirsistä tehty huvilarakennus on alkuperäisine kalustuksineen todellinen aarre. Sarvilinna on suojeltu rakennussuojelulailla 1990-luvun lopulla ja Museovirasto on tukenut sen kunnossapitoa vaatimattomilla, mutta merkitykseltään suurilla avustuksilla.”